Monday, April 12, 2021

Recompte #8M2021 (5/5): TELEVISIÓ

Tertúlies televisives: Sí que es pot

 

Els espais d’opinió de les televisions públiques catalanes han estat paritaris (49%) durant la primera quinzena de març, millorant els resultats de l’últim recompte mensual de maig/juny de 2020 quan van registrar un 43% de dones opinadores. També van assolir la paritat el 8M, amb un 78% d’opinadores. 

Per programes, destaca l’augment de 6 punts respecte del recompte de maig/juny del 2020 del Tot es Mou, entrant per fi a la paritat tècnica (50%). També s’hi instal·la de ple Els matins de TV3, amb un 48%. El Més 324, el programa més paritari de televisió en tots els recomptes fets per #OnSónLesDones, es manté, amb un 50%. També Bàsics, el debat que emet Betevé de dilluns a dijous, reté la paritat absoluta del 50%. 

No és casual que aquests percentatges plenament paritaris els assoleixin totes les tertúlies de mitjans de titularitat pública (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i Informació i Comunicació de Barcelona, societat anònima municipal de l’Ajuntament de Barcelona). Són mitjans amb normativa pròpia, en el cas de Televisió de Catalunya, sotmesa a control parlamentari i al mandat de promoure la igualtat. El fet que la majoria depassin de bon tros la ratlla de la paritat tècnica per acostar-se a la paritat real posa de manifest l’aposta dels equips professionals per una pràctica periodística on l’opinió de les dones es troba en peu d’igualtat amb la dels homes

 

 

No comments:

Post a Comment