Monday, April 12, 2021

Recompte #8M2021 (3/5): PREMSA DIGITAL

Digitals: La tragèdia continua



Un total de 7 dones van opinar el dia 8 de març als quatre digitals que hem seguit en aquest recompte. De les 17 opinions publicades aquell dia en aquests mitjans, doncs, un 41% les firmaven dones: oh, paritat! Vistos els tristíssims percentatges habituals en la premsa digital, això seria notícia... si no fos que alguna cosa* els ha passat la resta de dies, perquè en el conjunt de les dues setmanes recomptades, sense incloure el dia 8, el percentatge és tristíssim: del 27%

La cosa*, en realitat, és la normalitat pròpia d’aquest grup de mitjans, que en l’últim recompte d’#OnSónLesDones –del 15 de maig al 14 de juny de 2020– ja era a la cua, amb un percentatge, en conjunt, del 24% d’opinadores. Això sí, pel 8 de març tres dels digitals es van posar la disfressa lila: a El Món totes les opinions (4) les firmaven dones, al Nació Digital hi havia una opinió firmada per una dona i una altra firmada per un home, i a El Nacional van fer l’esforç de buscar 2 opinadores, això sí, acompanyades de 5 opinadors. Vilaweb, immune a cap mena de màgia feminista, va publicar aquell dia zero opinions de dones... i 4 d’homes! 

El premi al purplewashing se l’enduu El Món, que passa de registrar un 37% en la quinzena de l’1 al 14 de març al 100% el 8M, i Nació Digital que passa del 35% al 50%. Tot i que Vilaweb no va publicar cap veu d’opinadora el 8M, entre el 2020 i el 2021 ha augmentat en 10 punts percentuals l’opinió de les dones. Caldrà veure en futurs recomptes si continuen progressant adequadament.

 

No comments:

Post a Comment