Tuesday, December 29, 2020

Carta de Jordi Cuixart pel Premi de Comunicació Muriel Casals

 Arran del Premi de Comunicació Muriel Casals que Òmnium Cultural ens ha donat, el seu president, Jordi Cuixart, ens ha enviat aquesta carta, que ens ha emocionat i a la qual volem agafar-nos com una eina reivindicatica. El seu missatge és clar: "només ens en sortirem si nosaltres, els homes, parlem menys i escoltem més".


Presó de Lledoners, 20 de desembre de 20

Estimadíssimes Elena i Laura, família d'On són les dones,

Us envio una abraçada immensa, convençut que a més d’un merescut reconeixement al compromís, el Premi de Comunicació Muriel Casals 2020 ens és sobretot mirall i estímul. Com va dir poc després de ser escollida presidenta d’Òmnium Cultural, no n’hi ha prou en reivindicar els drets de les dones, “toca exercir-los”.

I en la lluita compartida per viure en un món igualitari, que visqui i representi la seva realitat de manera justa, només ens en sortirem si nosaltres, els homes, parlem menys i escoltem més. Assumint alhora la responsabilitat col·lectiva que ens correspon, també per reparar la invisibilització històrica de les escriptores en molts premis literaris.

70 Nits salvant mots i llibertats ens recorden que les lletres tot ho poden. Decidits a contribuir a un món més digne i convençut d’ell mateix, seguirem compartint una cultura valenta i transgressora que, parafrasejant la Clara Peya, si no és compromesa, no ens interessa. També per això ho tornarem a fer sempre que calgui.

Amb el compromís de parlar menys i escoltar més. Abraçada plena de tendresa,

Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural




No comments:

Post a Comment