Thursday, January 16, 2020

POQUES (menys d'1/3!) I BLANQUES. Resultats del nou informe d'#onsónlesdones


Només un 29% de dones participa als espais generadors d’opinió als mitjans de comunicació i impera la blanquitud


Aquest matí hem presentat algunes de les principals conclusions, poc esperançadores, del darrer informe que hem elaborat durant el darrer trimestre de 2019. En destaquem algunes a continuació i t’animem a descarregar i llegir l’informe per tenir una visió més completa de la encara insuficient presència de dones als mitjans.
  • Només un 29% (3.122) han estat expressats per dones, sobre un total de 10.788 articles i aparicions d’opinadors als espais analitzats, que comprenen premsa diària, ràdio, televisió i mitjans online.
  • Per titularitat, els mitjans públics s’acosten més a la paritat que els privats.
  • Per mitjà, els homes encara són majoria en un 73% dels articles d’opinió en diaris, en les tertúlies de ràdio més escoltades –amb un 64% d’homes i el 59% en el cas de les tertúlies televisives.
  • Per primera vegada hem recollit dades sobre representació de dones en condició de racialització. El 99,5% de les intervencions recomptades corresponen a dones blanques i només el 0,5% a persones en condició de racialització. 
Aquesta manca de paritat i diversitat no representa en absolut la societat catalana i suposa una discriminació múltiple. 

Et convidem a descarregar, llegir i compartir l’informe #ReRecomptem i ajudar-nos així a lluitar per la paritat als mitjans de comunicació catalans. 
Prou excuses! Hi som i en sabem!
Descarrega l’informe!
Resultat i valoracions del #Rerecompte de mitjans de comunicació durant el darrer trimestre de 2019.



Fotos de Lorena Ros.

No comments:

Post a Comment